Proteste violente în Brazilia. 50.000 de oameni au manifestat în Rio de Janeiro și Sao Paulo

Data publicării:
brazilia

Violenţele au izbucnit odată cu lăsarea serii, când grupurile de anarhişti s-au infiltrat printre manifestanţi şi au dezlănţuit haosul. Străzile din Rio de Janeiro au devenit adevărate teatre de război. Protestatarii au dat foc pubelelor de gunoi şi au aruncat cu cocktailuri Molotov şi bombe artizanale în forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Anarhiştii au atacat mai multe sedii de bănci, au vandalizat magazine şi au distrus porţile primăriei. Un autobuz a fost incendiat în plin centrul oraşului Rio de Janeiro.

Violenţele au cuprins şi Sao Paolo. În haosul general, o maşină a explodat în apropierea protestatarilor şi a rănit patru persoane.

Înainte de izbucnirea confruntărilor, zeci de mii de oameni au mărşăluit paşnic pe străzile oraşelor în sprijinul cadrelor didactice, care cer salarii mai mari.

Dascălii din şcolile de stat sunt în grevă de aproape două luni. Oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salariile mici. Greva afectează 600.000 de elevi, majoritatea din păturile sărace ale populaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri