Proteste violente în Brazilia și Chile. Manifestanții cer reforme sociale și economice

Data publicării:
proteste-1

Sute de oameni au ocupat centrul metropolei Rio de Janeiro şi au blocat mai multe străzi principale. Situaţia a degenat când protestatarii au început că dea foc coşurilor de gunoi şi să arunce cu pietre în autorităţi. Poliţia a intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a împrăştia mulţumiţea. Protestatarii sunt nemulţumiţi de starea proastă a serviciilor publice şi de nivelul ridicat al corupţiei din ţară.

În capitala statului Chile, Santiago, mii de protestatari au cerut guvernului introducerea unui nou salariu minim garantat şi îmbunătăţirea sistemului educaţional, care în prezent îi favorizează mai ales pe cei bogaţi.

Conflictele au izbucnit după ce protestatarii au început să formeze baricade pe străzi şi să arunce cu pietre în forţele de ordine. Poliţia a ripostat dur, folosind tunuri cu apă şi gaze lacrimogene. Mai mulţi demonstranţi au fost reţinuţi. Chile este una dintre cele mai stabile şi performante ţări din America Latină, dar în ultimii ani a fost scena mai multor proteste violente, organizate mai ales de studenţi şi de partidele de stânga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri