Protestele din Turcia au intrat în a doua săptămână. Turiștii au început să ocolească această țară

Data publicării:
turcia steag 2 afp

De data aceasta, cele mai violente confruntări au avut loc în capitala Ankara, unde 5.000 de oameni s-au adunat în piaţa Kizilay, din centrul oraşului. Manifestanţii au aruncat în forţele de ordine cu sticle incendiare şi pietre. Protestatarii au încercat să ajungă la Ambasada Statelor Unite, dar au fost împiedicaţi de forţele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene şi cu tunuri cu apă.

La Istanbul, suporterii celor trei cluburi de fotbal din oraş - Fenerbahce, Galatasaray şi Beşiktaş - au lăsat deoparte rivalităţile şi au mărşăluit umăr la umăr până în piaţa Taksim, epicentrul protestelor antiguvernamentale. Violenţe au fost și într-un cartier muncitoresc, unde protestatarii au ridicat baricade din pietre de pavaj şi i-au atacat pe poliţişti cu cocktailuri Molotov.

Protestatarii vor să menţină presiunea asupra guvernului, pentru a determina convocarea de alegeri antincipate. Executivul însă nici nu vrea să audă.

Din cauza protestelor, turiştii au început să ocolească Turcia. „Am înregistrat anulări de până la 45 %. Acestea se referă la următoarele zece zile. Dar dincolo de această perioadă, totul este în regulă, deocamdată”, a spus directorul unui hotel.

Protestele care au început acum două săptămâni s-au soldat cu patru morţi şi aproape 5.000 de răniţi, potrivit unui bilanţ neoficial, iar sute de pesoane au fost arestate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri