Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, surprins cu un ceas de peste 600.000 de dolari

Data publicării:
ceas

Ceasul care a provocat discordie în Rusia este un Richard Mille, ediţie limitată, al cărui preţ este de 620.000 de dolari. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin a fost văzut purtând această bijuterie la nunta cu Tatiana Navka, o fostă patinatoare.

Imediat ce poza a ajuns în presă, opoziţia i-a cerut lui Dmitry Peskov să explice de unde a avut bani pentru ceas în condiţiile în care salariul său este de 146.000 de dolari pe an.

„Ceasul este, într-adevăr, foarte scump. Dar costă mult mai puţin decât au spus unii oameni. Nu am voie să port darul de nuntă de la soţia mea? Nu e treaba nimănui de unde a avut bani", a spus purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin atunci când scandalul a luat amploare în presă, potrivit Washington Post.

Presa a descoperit că Dmitri Peskov avea ceasul de cel puţin 15 săptămâni, după ce obiectul a fost reperat într-o poză postată de fiica sa pe o reţea de socializare. Ruşii de rând nu par revoltaţi de situaţie.

„Este alegerea lor ce cadouri îşi fac reciproc. Dacă oamenii câştigă suficient, de ce nu? Lăsaţi-i să cheltuiască”, spune un tânăr rus.

„Probabil că îl iubeşte, dacă i-a făcut cadou un astfel de ceas. Există câteva superstiţii, dar nu vreau să mă gândesc la ele acum. Cred că un bărbat ar trebui să poarte un ceas scump. Dacă îl iubeşte şi îl respectă, înseamnă că ea crede că el merită cadoul”, spune o tânără.

Nu este prima oară când presa remarcă gustul pentru lux al politicienilor de la Moscova şi nu este primul scandal de acest fel.

Acum trei ani, mai mulţi jurnalişti au descoperit că poze ale conducătorului bisericii ortodoxe ruse au fost editate pentru ca un ceas Breguet în valoare de peste 30.000 de dolari să fie şters de la mâna Patriarhului Kirill. Vina a fost dată atunci pe serviciul de presă care ar fi comis o eroare regretabilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri