RĂPITĂ, TORTURATĂ ȘI UCISĂ. O femeie din Mexic devine simbol al luptei împotriva cartelurilor drogurilor

Data publicării:
28112012 20traficanti-35690

Maria Gorrostieta a fost răpită chiar de lângă fiica sa şi, după opt zile, i-au aruncat cadavrul pe marginea drumului, în apropiere de casa ei. Bizară este decizia autorităților, care au decis să retragă gărzile de corp, la care avea dreptul fostul primar.

Povestea Mariei Gorrostieta este impresionantă. A reuşit să câştige de două ori lupta cu moartea. În urmă cu trei ani, când era primar, maşina cu care mergea a fost ciuruită de tiruri de mitralieră. Atunci a scăpat cu viaţă, dar soţul ei a pierit. Şi-a ascuns durerea şi a continuat să lupte împotriva cartelurilor drogurilor şi să susţină drepturile femeilor, într-o ţară dominată de bărbaţi.

Acum doi ani, femeia a reușit să scape și de cea de-a doua tentativă de asasinat. A suferit răni grave, însă, nu a abandonat lupta împotriva traficanților de droguri. Cea de-a treia confruntare cu aceștia i-a fost fatală. Maria Gorrostieta lăsat în urma trei copii și pe cel de-al doilea soț. Cel puțin 50.000 de oameni au murit în timpul confruntărilor între cartelurile rivale și poliție, iar 24 de primari din Mexic au fost executați în stil mafiot. Se estimează că în acea ţară, profitul din traficul cu droguri se ridică anual la 50 miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri