Răpitorul din Ohio, închisoare pe viață în loc de pedeapsa capitală

Data publicării:
ariel castro ohio

Răpitorul s-a declarat nevinovat în primă fază, dar apoi a apărut în faţa judecătorilor din Cleveland pentru a-şi recunoaşte vinovăţia. L-a făcut să se răzgîndească perspectiva de a fi condamnat la moarte, consideră presa americană. Magistraţii americani s-au asigurat că Ariel Castro înţelege consecinţele mărturisirii făcute: el îşi va petrece restul vieţii după gratii.

„Înţeleg perfect şi i-am spus agentului Dave de la Brigada Moravuri că mă aştept să fiu pedepsit sever pentru faptele mele”, a afirmat Ariel Castro.

Ariel Castro a mai spus că faptele sale sunt rezultatul abuzului sexual la care a fost supus în copilărie, dar şi al obsesiei sale pentru pornografie şi sex. Bărbatul a ţinut ostatice, a abuzat şi a maltratat trei femei timp de zece ani. Michele Knight a dispărut în 2002, la vârsta de 20 de ani, iar Amanda Berry un an mai târziu, când avea 16 ani. Cea de-a treia victimă, Gina DeJesus, a fost răpită de pe stradă în 2004, la vârsta de 14 ani.

„Poate că am trecut prin iad, dar sunt suficient de puternică încât să merg prin iad zâmbind, cu fruntea sus şi cu picioarele bine înfipte în pământ”, spunea Michelle Knight, una dintre victimele lui Ariel Castro, în 9 iulie.

Casa unde Ariel Castro le-a ţinut ostatice pe femei se află, în mod ironic, la doar câţiva kilometri de locuinţele victimelor. Una dintre prizoniere a adus pe lume o fetiţă care va împlini anul acesta 7 ani. La începutul lunii mai, cele trei femei au reuşit să scape, după ce una dintre ele a evadat şi a alertat poliţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri