Rătăcit în savana australiană, un băieţel de şapte ani a fost protejat de un cangur

Data publicării:
cangur

Un cangur a devenit erou în Australia după ce i-a salvat viaţa unui băieţel de şapte ani, rătăcit în pustietate. Timp de 24 de ore, cât părinţii, poliţiştii şi voluntarii l-au căutat pe băiat, simpaticul animal a fost singurul protector al copilului. Cum în Australia acum este iarnă, cangurul i-a ţinut de cald băiatului o noapte întreagă.

Simon Krueger plecase într-o excursie cu părinţii prin savana australiană. Băiatul a fost lăsat nesupravegheat doar câteva momente, timp suficient pentru ca acesta să se rătăcească. „Se juca, aduna beţe, când a văzut un cangur trecând prin apropiere, aşa că l-a urmat în tufişuri”, spune Etienne Kruger, tatăl lui Simon.

Când băieţelul şi-a dat seama că s-a îndepărtat de familie, era prea târziu. Nu a mai găsit drumul de întoarcere, dar un ajutor nesperat a venit chiar din partea animalului urmărit. Cangurul s-a apropiat şi a mâncat florile pe care Simon le avea în mână, apoi a adormit lângă el. Copilul nu era îmbrăcat adecvat, aşa că ar fi putut îngheţa în timpul nopţii friguroase. Cangurul l-a încălzit însă, aşa că a doua zi echipele de căutare l-au găsit pe Simon nevătămat.

Întreaga aventură are şi o parte bună: acum, Simon este privit cu invidie de prietenii săi.




Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri