Războiul petiţiilor pe site-ul Casei Albe. Subiectul: deportarea din SUA a realizatorului CNN Piers Morgan

Data publicării:
piers 20morgan-40816

Invitat (reprezentantul Coaliţiei deţinătorilor responsabili de arme din Michigan): Sincer, nu înţeleg de ce preferaţi ca oamenii să fie victime ale atacurilor decât să fie capabili să se apere. Este de neînţeles.

Piers Morgan: Sunteţi un om incredibil de prost, nu-i aşa?

Invitat: Mi se pare că sunteţi un om obtuz.

Acest dialog dintre realizatorul CNN Piers Morgan şi reprezentantul lobby-ului proprietarilor de arme a devenit antologic. În urma atacului armat de la Newtown, în care au fost ucişi 20 de copii şi şase adulţi, britanicul a dedicat o serie de ediţii ale celebrului talk-show dezbaterii pe tema deţinerii armelor de foc în America. El s-a declarat un puternic susţinător al controlului deţinerii de arme.

Citeşte şiPetiţie pentru controlul circulaţiei armelor în SUA. S-au strâns peste 145.000 de semnături

Insulta adresată reprezentantul asociaţiei deţinătorilor de arme a provocat protestele a zeci de mii de americani. A fost iniţiată şi o petiţie pe site-ul Casei Albe în urmă cu o săptămână, prin care aceştia cer deportarea britanicului. Petiţia adunase peste 82.000 de semnături joi seară, în condiţiile în care numărul minim pentru ca Administraţia americană să ia cererea în atenţie este de 25.000.

Dar marţi a fost lansată o altă petiţie, ca replică. Iniţiatorii cer însă ca Piers Morgan să rămână în America, invocând motive mai degrabă amuzante, cu excepţia celui care face referire la primul amendament al Constituţiei Statelor Unite - libertatea opiniei. Celelalte două însă se referă la faptul că britanicii nu îl vor înapoi pe Morgan şi la plăcerea de a vedea reacţia miilor de americani deja furioşi. Petiţia a strâns trei zile puţin peste 5000 de semnături.

În urma masacrului de la şcoala primară din Newtown, Connecticut, peste 145.000 de persoane au semnat în doar trei zile o altă petiţie pe site-ul Casei Albe, solicitând preşedintelui Barack Obama să depună eforturi pentru a controla circulaţia armelor. Acesta este decis să încalce acest tabu al politicii americane, respectiv dreptul cetăţenilor de a cumpăra şi a deţine arme de foc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri