Reacția ducilor de Sussex, după ce Donald Trump a anunțat că SUA nu vor plăti pentru protecţia lor

Data actualizării: Data publicării:
Meghan Markle printul harry The Duke And Duchess Of Sussex Visit Canada House
Foto: Getty Images

Prințul Harry și soția sa, Meghan, au anunțat că nu intenționează să ceară ajutor financiar guvernului SUA, pentru acoperirea costurilor de securitate. Purtătoarea de cuvânt a ducilor de Sussex a anunțat că protecția celor doi va fi finanțată din mijloace private.

SUA nu vor plăti pentru protecţia prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan, care s-au instalat recent în California, a subliniat preşedintele american Donald Trump, informează Agerpres.

"Sunt un mare prieten şi mare admirator al reginei şi Regatului Unit", a notat pe Twitter locatarul Casei Albe, cu două ore înainte de conferinţa sa de presă zilnică asupra coronavirusului. Evocând decizia lui Harry şi a soţiei sale Meghan de a renunţa să se instaleze în mod permanent în Canada şi de a se muta în California, Trump a adăugat: "SUA nu vor plăti pentru protecţia lor". "Ei trebuie să plătească!", a conchis preşedintele american, fără a alte explicaţii.

O purtătoare de cuvânt a cuplului a dat ulterior publicităţii un comunicat în care Harry şi Meghan asigură cu nu au nicio intenţie să ceară ajutorul Washingtonului pentru protecţia lor, a informat Washington Post. "Au fost puse în aplicare aranjamente de securitate finanţate din mijloace private", se afirmă în acest comunicat.

Prinţul Harry şi Meghan au şocat-o pe regina Elisabeta a II-a şi familia regală în luna ianuarie atunci când au anunţat în mare grabă că doreau să renunţe la îndatoririle lor regale.

O înţelegere ulterioară, negociată cu suverana britanică, în vârstă de 93 de ani, stipulează ca Harry şi Meghan să se retragă în mod oficial din rândul membrilor cu rol activ ai case regale începând cu data de 1 aprilie.

"Deşi s-ar putea să nu ne mai vedeţi atât de des, munca noastră va continua", au scris cei doi soţi în ultimul lor mesaj publicat pe pagina lor de Instagram, SussexRoyal. "Mulţumim întregii comunităţi - pentru sprijin, inspiraţie şi angajamentul împărtăşit de a face bine în lume. Aşteptăm cu nerăbdare să luăm din nou legătura cu voi în curând. Aţi fost minunaţi!", se afirmă în acelaşi mesaj.

"Până atunci, vă rugăm să aveţi grijă de voi şi de cei din jurul vostru", au adăugat prinţul britanic şi soţia lui, care nu şi-au mai folosit titlurile oficiale şi s-au semnat în finalul mesajului doar cu prenumele lor - Harry şi Meghan.

Cei doi soţi locuiesc în prezent alături de fiul lor, Archie, în statul american California.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri