Sari la conținut

Reacția dură a Iranului la acuzațiile premierului israelian

Acuzaţiile de luni seara ale premierului israelian, Benjamin Netanyahu, cu privire la programul nuclear iranian sunt lansate de către ”un mincinos înrăit în pană de idei”, afirmă marţi, într-un comunicat, Ministerul de Externe de la Teheran.

UN Security Council Votes On Sanctions Against Iran

Mohammad Zarif / FOTO: Getty Images

Aceste acuzaţii sunt ale unor „lideri sionişti (care) nu văd alte mijloace pentru a-şi asigura supravieţuirea regimului ilegal decât ameninţându-i pe ceilalţi”, adaugă sursa citată

”Netanyahu şi infamul regim sionist ucigaş de copii ar trebui să înţeleagă că opinia publică mondială este suficient de educată şi înţeleaptă” pentru a nu crede asemenea afirmaţii, conchide ministerul.

Netanyahu a declarat luni seara, în faţa televiziunilor israeliene, că Israelul dispune de ”probe concludente” cu privire la existenţa unui plan ”secret” pe care Iranul l-ar putea activa în orice moment pentru a se dota cu bomba atomică.

Iranul a ridiculizat luni seara „pseudodezvăluirile” premierului israelian, imediat după ce acesta a afirmat că deţine „probe concludente” cu privire la existenţa unui program nuclear iranian secret.

”Momentul perfect: băiatul care strigă păziţi-vă de lup face pseudodezvăluiri despre baza de informaţii, cu câteva zile înainte de data de 12 mai”, a scris ministrul iranian de externe, Mohammad Zarif, pe Twitter.

Şeful diplomaţiei iraniene se referă la data la care preşedintele Donald Trump ameninţă să scoată Statele Unite din acordul în dosarul nuclear iranian încheiat la Viena, în 2015.

Sursa: news.ro

Pe aceeași temă