Reacția femeii de culoare din reclama „rasistă” a companiei Dove

Data publicării:
Dove

Femeia de culoare din reclama considerată „ rasistă”a companiei Dove, a declarat că nu se simte o victimă și că dacă i s-ar fi părut vreo clipă că ar fi portretizată ca „inferioară”, nu ar fi acceptat că participe în această campanie, potrivit The Guardian.

Lola Ogunyemi, femeia de culoare din reclama considerată rasistă a companiei Dove, a spus că nu își închuipa că va fi prinsă în mijlocul unei dezbaterii rasiale atunci când a acceptat să apară în reclamă.

Compania Dove a publicat luni o reclamă pe Facebook, în care o femeie de culoare devine albă, după ce folosește crema de corp lansată de Dove. Campania a fost primită cu un val de furie și catalogată drept rasistă.

„Mi s-a părut o oportunitate că am putut reprezenta femeile de culoare într-o campanie a unui brand de frumusețe și că aș fi putut arăta lumii că noi (femeile de culoare n.r.) suntem frumoase și mai ales, apreciate”, a spus femeia.

„După ce promo-ul a fost lansat, am descoperit că am devenit, fără să vreau, imaginea unei reclame considerată rasistă. Eram entuziasmată să iau parte la promovarea puterii și frumuseții fetelor de culoare, așa că a fost supărător să vad cum a fost primită reclama”, adaugă Lola Ogynyemi.

„Utilizatori ai rețelelor de socializare îndeamnau la boicotul producătorului de cosmetice, iar prieteni de-ai mei mă contactau să vadă dacă sunt ok. Eram copleșită de cât de controversată a devenit reclama. Dacă mi s-ar fi părut vreo clipă că aș fi portretizată ca „inferioară”, aș fi fost prima care ar fi refuzat să participe la această campanie”, afirmă femeia.

„Experiența trăită cu echipa Dove a fost pozitivă. M-am simtit foarte bine pe platou. Toate femeile din reclamă au înteles conceptul și obiectivul – de a ne folosi de trăsăturile noastre caracteristice pentru a evidenția că orice tip de ten are nevoie de o îngrijire corectă”, precizează Lola.

Femeia povestește că după ce promo-ul a fost lansat, toți prietenii și familia ei au fost încântați de rezultatul final. „Oamenii m-au felicitat că sunt prima care apăre în reclamă, că arătam foarte bine și pentru că reprezentam femeile de culoare. Eram mândră”.

Lola explică de ce reclama a ajuns totuși să fie așa controversată. „Înțeleg de ce imaginile care circulă pe internet au fost interpretate greșit, mai ales că Dove a mai fost acuzată de public, în trecut de aceleași controverse. Este o lipsă de încredere aici”, afirmă tânăra.

Determinată să nu fie percepută ca „o victimă silențioasă a unei campanii de frumusețe înțeleasă greșit”, femeia crede că Dove ar fi putut să-și apere viziunea din spatele reclamei decât să o retragă și să-și ceară scuze.

Nu este prima dată când Dove este acuzată de rasism: o loțiune de corp a fost recomandată pentru „piele normală și de culoare”, iar o altă campanie arăta trei femei (una de culoare, o asiatică și o caucaziană), sugerând că pielea de culoare albă este întotdeauna mai dezirabilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...