Reacția lui Putin după atacul din Iran

Data actualizării: Data publicării:
Leaders Attend Shanghai Cooperation Organization Summit
Foto: Marcel Mettelsiefen/Getty Images

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a transmis condoleanţe preşedintelui iranian după atacul de astăzi,  adăugând că Moscova este pregătită să intensifice eforturile în lupta contra terorismului.

Leaders Attend Shanghai Cooperation Organization Summit
FOTO: Guliver / Getty Images

Omologul său iranian, Hassan Rohani, a promis sâmbătă un răspuns „teribil” al ţării sale după din timpul unei defilări militare care a făcut, conform celui mai nou bilanţ, 29 de morţi în sud-vestul Iranului, relatează AFP.

„Răspunsul Republicii Islamice la cea mai mică ameninţare va fi teribil”, a declarat Rohani, conform unui comunicat publicat pe site-ul său oficial.

„Cei care furnizează sprijin în materie de informaţii şi de propagandă acestor terorişti vor trebui să răspundă”, se mai arată în comunicat.

Cel puţin 29 de persoane au fost ucise şi alte 57 au fost rănite în atentatul comis sâmbătă dimineaţă asupra unei defilări militare în oraşul Ahvaz din sud-vestul Iranului, conform unui nou bilanţ al televiziunii de stat.

Persoanele înarmate care au comis atacul de sâmbătă asupra unei defilări militare în oraşul Ahvaz din sud-vestul Iranului au fost antrenate de două ţări arabe din Golf şi au avut legături cu Statele Unite şi Israel, a declarat un purtător de cuvânt al armatei iraniene, potrivit Reuters.

"Aceşti terorişti au fost antrenaţi şi organizaţi de două state din Golf", a declarat generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi, citat de agenţia oficială de presă IRNA.

"Nu sunt din DAESH (Statul Islamic - n.r.) sau din alte grupări care luptă împotriva sistemului islamic (iranian), ci au legături cu America şi Mossad (serviciul israelian de informaţii - n.r.)", a spus el.

Surse: news.ro, agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri