Reacția lui Zuckerberg când a fost întrebat dacă Facebook își ascultă userii în secret, cu ajutorul microfonului din smartphone

Data actualizării: Data publicării:
Mark Zuckerberg
Foto: Agerpres

O teorie a conspirației legată de Facebook și despre care se vorbește de foarte mult timp este cea potrivit căreia compania ascultă în secret conversațiile utilizatorilor prin microfonul dispozitivelor mobile, pentru a crea reclame mai eficiente.

Mark Zuckerberg
Foto: Agerpres

Aceasta teorie a conspirației a rezistat în timp, chiar dacă Facebook a negat zvonurile încă din 2016. A ajuns chiar și la urechile senatorilor americani, care au profitat de ocazia audierilor din Senat și l-au întrebat direct pe CEO-ul companiei dacă există vreo urmă de adevăr în tot ce se spune pe internet despre înregistrarea convorbirilor.

Află dacă te numeri printre cei peste 110.000 de utilizatori Facebook din România ale căror date au fost colectate de Cambridge Analytica

„Da sau nu - folosește Facebook înregistrări audio obținute de la dispozitive mobile pentru a îmbogăți baza de date personale despre utilizatori?”, a întrebat senatorul democrat de Michigan Gary Peters.

„Nu”, a răspuns prompt Zuckerberg.

CITEȘTE ȘI: Ce s-a întâmplat cu acțiunile Facebook după audierea lui Mark Zuckerberg

CEO-ul Facebook a explicat apoi că Facebook are acces audio atunci când utilizatorii înregistrează video-uri pe smartphone-uri prin Facebook. În alte situații, însă, nu are acces la microfon.

Senatorul democrat a menționat că a auzit această teorie a conspirației de la foarte multe persoane, inclusiv de la membri ai staff-ului său.

CITEȘTE ȘI: Video. Întrebarea personală care l-a enervat pe Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a fost întrebat de mai multe ori, aseară, în timpul audierilor din Senat, și dacă Facebook își urmărește utilizatorii chiar și atunci când aceștia nu sunt logați sau nu folosesc aplicația de smartphone. Acesta a spus că Facebook nu poate accesa date colectate de alte aplicații mobile, inclusiv What's App, companie deținută de altfel de compania pe care o conduce.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Întrebarea care l-a blocat pe Mark Zuckerberg: „Puteți să repetați, să mă asigur că am înțeles?”

Zuckerberg a evitat însă să răspundă dacă Facebook colectează date despre utilizatori prin intermediul căutărilor pe care le fac aceștia pe Google. De altfel, CEO-ul Facebook s-a ferit să dea răspunsuri la întrebări delicate, spunând fie că nu știe sau nu are date suficiente la el pentru a răspunde și promițându-le senatorilor că îi va pune în contact cu echipa lui pentru răspunsuri mai concrete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri