Reacția președintelui CE Jean-Claude Juncker, după asasinarea jurnalistului slovac Jan Kuciak

Data actualizării: Data publicării:
troskova

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a denunţat, la Belgrad, „actul laş” al asasinării în Slovacia a jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak şi a partenerei sale Martina Kusnirova, scrie AFP, citată de news.ro.

„Sunt şocat de oribila veste a asasinării lui Jan Kuciak şi a logodnicei sale. Condamn acest act laş. Asasinarea sau intimidarea unor jurnalişti nu au ce să caute în Europa şi nici în democraţie”, a declarat Juncker pe Twitter.

Poliţia slovacă a descoperit corpurile lui Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi al partenerei sale în casa lor, la Velka Maca, la aproximativ 55 de kilometri est de Bratislava.

Jurnalistul de investigaţie, care lucra pentru site-ul de ştiri aktuality.sk, ancheta în principal cazuri importante de fraudă fiscală în Slovacia.

Asasinarea sa este „foarte probabil legată” de munca sa de investigaţie, a declarat pentru presă şeful poliţiei Tibor Gaspar.

El a fost ucis cu un glonţ în piept, iar partenera sa a fost împuşcată în cap, potrivit lui Gaspar, aparent undeva între joi şi sâmbătă, estimează poliţia.

Preşedintele CE se află în Balcani, unde efectuează un turneu în cele şase ţări care aspiră să adere la Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri