Reacția Seulului după ce sora lui Kim Jong Un l-a făcut „idiot” pe președintele sud-coreean

Data actualizării: Data publicării:
Kim Yo Jong, considerată a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord
Kim Yo Jong este considerată a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord. Foto: Profimedia

Premierul sud-coreean Han Duck-doo şi-a exprimat joi „marele regret” după insultele proferate de sora liderului nord-coreean Kim Jong-un la adresa preşedintelui sud-coreean Yoon Suk-yeol, pe care l-a făcut „idiot”.

(Nord-coreenii) „nu respectă nici măcar standardele fundamentale de politeţe. Mare păcat”, a declarat premierul sud-coreean presei, întrebat în legătură cu atacul personal al lui Kim Yo-jung la adresa lui Yoon.

„Consider că securitatea noastră nu poate şi nu trebuie să fie influenţată de condiţiile Coreei de Nord”, a adăugat el, potrivit agenției sud-coreene Yonhap, preluată de Reuters și Agerpres.

La rândul său, Ministerul Unificării de la Seul şi-a exprimat regretul faţă de folosirea unui „limbaj vulgar” la adresa preşedintelui sud-coreean şi a acuzat regimul de la Phenian că încearcă să provoace în Coreea de Sud un curent defavorabil guvernului actualului şef de stat.

Kim Yo-jung, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, i-a calificat joi, într-un comunicat, pe preşedintele sud-coreean şi guvernul său drept „idioţi care continuă să creeze situaţii periculoase”, comparând regimul de la Seul cu un „câine sălbatic care aleargă după un os dat de SUA”.

Insultele vin la două zile după ce MAE sud-coreean a indicat că are în vedere impunerea de noi sancţiuni unilaterale împotriva Coreei de Nord în legătură cu lansările de rachete, inclusiv una balistică intercontinentală, de săptămâna trecută.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri