Rebelii sirieni pot primi arme din UE

Data publicării:
violente siria 2 mfax-3

România, prin vocea ministrului de externe Titus Corlăţean, a susţinut menţinerea tuturor sancţiunilor privind Siria, inclusiv a embargoului asupra livrărilor de arme rebelilor care luptă împotriva trupelor lui Bashar al-Assad.

Ridicarea embargoului asupra exportului de arme către rebelii sirieni este o victorie pentru Marea Britanie şi Franţa, care au susţinut o implicare europeană mai puternică pentru o soluţionare rapidă a războiului civil sirian. Restricţiile şi sancţiunile impuse de Bruxelles regimului Bashar al-Assad vor rămâne în vigoare.

Rusia şi Statele Unite speră să obţină o soluţie diplomatică în urma conferinţei de pace ce va avea loc la Geneva. După ce regimul de la Damasc a fost de acord să trimită reprezentanţi, principala problemă rămâne opoziţia, din ce în ce mai fragmentată de certuri interne. Subiectul folosirii armelor chimice, despre care apar dovezi din în ce mai clare, o să fie pe agenda de discuţii.

China, după ce a blocat de trei ori o rezoluţie a Naţiunilor Unite împotriva Siriei, şi-a schimbat poziţia şi a anunţat că va lua parte la negocieri. Războiul civil din Siria, care durează de peste doi ani, s-a soldat cu peste 80.000 de morți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri