RECORD. Un tablou al pictorului Jean-Michel Basquiat a fost vândut cu 48,8 milioane de dolari

Data publicării:
tablou-1

Opera „Dustheads”, a lui Jean-Michel Basquiat, a fost vândută în cadrul unei licitaţii organizate de casa Christie's la New York pentru suma de 48,8 milioane de dolari, potrivit christies.com.

Recordul anterior al tablourilor lui Basquiat a fost stabilit de „Untitled”, care a fost cumpărat în luna noiembrie a anului trecut cu 26,4 milioane de dolari.

Tabloul „Untitled” prezintă un boxer de categoria grea care loveşte cu braţele în aer împotriva unui adversar imaginar, reprezentat de un desen în graffiti, care se vede în fundal.

Tabloul a fost pictat de Basquiat în 1982. Artistul newyorkez a decedat în 1988, la vârsta de 27 de ani, în urma unei supradoze de droguri.

Jean-Michel Basquiat şi-a câştigat popularitatea mai întâi ca artist în graffiti, iar mai apoi ca un artist neoexpresionist de succes, în anii '80. Tablourile lui Basquiat continuă să influenţeze şi astăzi artiştii moderni şi se vând la preţuri exorbitante.

Lucrarea „Woman with Flowered Hat” a lui Roy Lichtenstein a fost vândută, în cadrul aceleiași licitații, 56 de milioane de dolari.

Un tablou important al pictorului Jackson Pollock a atins un record de 58,3 milioane de dolari la vânzare.

Reprezentanții Christie's au declarat că din vânzarea tablourilor la licitația de miercuri s-au strâns 495 milioane de dolari, cea mai mare sumă câștigată vreodată la o licitație de artă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri