REFERENDUM GRECIA. Tabăra „NU”, într-o ultimă ofensivă. Discursul Angelei Merkel, întrerupt de protestatari

Data publicării:
protestatar oxi angela-1

„Ruşine să vă fie! Nu memorandumului!”, au strigat protestatarii de la Atena. Sute de greci, partizani ai taberei "Nu", şi-au strigat nemulţumirea în faţa sediului televiziunii Mega Channel din capitala elenă. Ei sunt furioşi ca televiziunea ar fi prezentat părtinitor evenimentele ultimelor zile.

Un vot pentru „Nu" pentru mine înseamnă că există posibilitatea ca această ţară să aibă un viitor, explică o protestatară.

„Suntem cu toţii aici pentru a arăta că vrem să fim cetăţeni europeni şi că o posibilă întoarcere la drahmă ar fi un mare dezastru”, spune o alta.

Tensiunea din Grecia a avut ecou şi la Berlin. Mai mulţi activişti au întrerupt discursul cancelarului german pentru a cere poporului grec să voteze NU la referendum.

 

Angela Merkel nu s-a arătat speriată ori surprinsă de intervenţia protestatarilor, care au sfârşit prin a fi ridicaţi de forţele de securitate.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

„Oxi”, cuvânt ce înseamnă NU în limba greacă, a răsunat şi în Piaţa Trafalgar din Londra. Sute de oameni au venit cu pancarte pe care erau înscrise lozinci antiausteritate.

Avem nevoie de un alt fel de Europă, o Europă pentru oameni, şi nu o Europă pentru bancheri, nu o Europă pentru bogaţi!”, au explicat manifestanții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri