Regele Salman al Arabiei Saudite a fost internat în spital din cauza unei inflamaţii a vezicii biliare

Data publicării:
Regele Salman al Arabiei Saudite a fost internat în spital din cauza unei inflamaţii a vezicii biliare
Foto: Guliver/Getty Images

Regele Salman bin Abdulaziz al Arabiei Saudite, în vârstă de 84 de ani, a fost internat în spital din cauza unei inflamaţii a vezicii biliare, potrivit Reuters. În urma veștii, premierul Irakului, Mustafa al-Kadhimi, și-a amânat vizita în Arabia Saudită. Informația a fost confirmată și de ministrul saudit de externe, pe Twitter. 

Regele, care conduce din 2015 această țară, considerată primul exportator de petrol brut din lume, a fost internat la spitalul King Faisal din Riad din cauza inflamării vezicii biliare, potrivit agenției de presă SPA. 

În regimul regelui Salman, Arabia Saudită a lansat reforme economice post-petrol, însă a adoptat totodată o politică externă mai fermă şi a intrat în război cu Yemenul vecin.

Conducătorul de facto al ţării este prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, cel care a lansat reforme pentru a transforma economia regatului şi a pune capăt dependenţei de petrol. Prințul, în vârstă de 34 de ani, este foarte popular printre cei mai tineri cetățenii ai Arabiei Saudite, mai ales după ce a relaxat anumite restricții sociale în regatul musulman conservator.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri