Reportaj special Digi24: Cairo, între teamă şi speranţă. Susţinătorii lui Mohamed Morsi nu acceptă decizia armatei

Data publicării:
radulescu cairo

Susţinătorii fostului preşedinte Mohamed Morsi spun că nu se vor supune armatei. Pe de altă parte, oficialii militari au avertizat că sunt decişi să reprime dur violenţele provocate de aceştia. Şiruri întregi de tancuri stau aliniate în toate punctele fierbinţi din Cairo, pregătite să intervină în orice moment.

„Susţinătorii fostului preşedintel Mohamed Morsi au blocat în acest moment unul dintre bulevardele mari de aici din Cairo. De altfel, armata a intervenit în această zonă şi a blocat toate căile de acces”, transmite Laurențiu Rădulescu, într-o corespondență specială la Cairo.

Armata egipteană a preluat controlul ţării după ce l-a înlăturat de la putere pe preşedintele Mohamed Morsi. El este acum în arest, iar pe numele a 300 de lideri ai Frăţiei Musulmane, grupare care îl susţine, au fost emise mandate de arestare. Îndepărtarea lui de la putere a fost primită cu focuri de artificii şi urale de cei aproape un milion de oameni adunaţi în piaţa Tahrir. Ei au petrecut toată noaptea, iar zorii zilei i-au găsit tot în stradă.

„Vor rămâne aici, toţi aceşti tineri sunt stăpânii acestei revoluţii. Ei sunt! Generaţia mea ar trebui să stea acasă, la moschee”, spune unul dintre cei din piața Tahrir.

„Aceasta este atmosfera pe care am întâlnit-o astă zi aici în piaţa Tahrir, din Cairo, sunt sute de persoane care protestează aici, care spun că nu vor pleca în ciuda faptului că preşedintele lor este reţinut în acest moment”, mai spune trimisul nostru special.

La exact un an de când a devenit preşedinte, Mohamed Morsi a scos în stradă mii de egipteni nemulţimuţi de politica dusă de el. Poporul l-a acuzat că vrea islamizarea ţării şi că nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală.

Citiți și: CORESPONDENȚĂ DIGI24 DIN CAIRO. Schimburi de focuri între susținătorii și opozanții lui Mohamed Morsi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri