Republica Moldova. Iurie Leancă a fost nominalizat oficial pentru funcția de premier

Data publicării:
iurie leanca - mfax 1-1

Leancă a asigurat până acum interimatul în funcție.

„În conformitate cu prevederile constituționale, l-am desemnat pe Iurie Leancă în calitate de candidat la funcția de premier. În cadrul consultărilor cu facțiunile parlamentare, reprezentanții partidelor au recunoscut dreptul PLDM de a propune această candidatură. PCRM nu a participat la consultări. Fac un apel către deputați și Parlament să voteze un nou Guvern pentru a readuce stabilitatea în țară și pentru a continua dezvoltarea țării”, a declarat Timofti, citat de Unimedia.

Guvernul Filat 2 a fost demis la 5 martie. La 10 aprilie, preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Vlad Filat drept candidat la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. 

Ulterior, la 22 aprilie, Curtea Constituţională a stabilit că Vlad Filat a fost desemnat ilegal în calitate de candidat pentru funcţia de premier. Totodată, şeful statului a fost obligat să desemneze un premier interimar. Hotărârea a fost pronunţată ca urmare a sesizării depuse de facţiunea parlamentară a Partidului Liberal privind interimatul funcţiei de prim-ministru. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri