Republica Moldova, lăudată în New York Times

Data publicării:
NYtimes

Jurnalistul atrage atenţia că Republica Moldova ar putea fi următoarea Ucraină şi că merită mai mult sprijin din partea Americii. Editorialistul laudă Republica Moldova pentru curajul şi hotărârea cu care s-a alăturat Europei, în ciuda presiunilor imense la care a supus-o Rusia.

Politicienii ameţiţi din Europa şi America ar trebui să meargă acolo pentru transplant de coloană vertebrală”, scrie jurnalistul.

Dragostea Republicii Moldova pentru Occident rămâne, însă, neîmpărtăşită. Washington-ul abia a observat-o. Niciun preşedinte în funcţie nu a vizitat vreodată această ţară. Iar dacă preşedintele Obama ar putea vizita această ţară pentru câteva ore, oamenii l-ar aclama aşa cum nu a fost aclamat vreodată”, a mai spus editorialistul.

Uniunea Europeană a fost mai aproape de Republica Moldova, cu care a încheiat un acord de liber schimb. Iar de luni, moldovenii de dincolo de Prut nu mai au nevoie de vize ca să meargă în Vest. Politicienii Europei au grijă să afle şi Rusia că sunt de partea Chişinăului.

Vă reamintesc că aveţi tot sprijinul nostru pentru păstrarea integrităţii teritoriale a Moldovei şi pentru o soluţie negociată în Transnistria”, a spus Laurent Fabius, ministrul francez de Externe.

Republica Moldova se teme că Moscova ar putea avea pretenţii teritoriale în Transnistria, în condiţiile în care liderii din regiunea separatistă au cerut alipirea la Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri