Restaurantele din Hanovra ar putea scoate din meniu menţiunile "sos ţigănesc" sau "şniţel ţigănesc"  

Data publicării:
snitel

Un ziar din Ungaria vorbeşte despre o decizie inedită luată de un oraş din Germania. Administraţia oraşului Hanovra cere restaurantelor să scoată din meniu menţiunile „şniţel ţigănesc” sau „sos ţigănesc”. Această decizie vine după ce mai multe asociaţii ale romilor au protestat, considerând că aceste denumiri au un caracter rasist. Ca urmare, şniţelul se va numi de acum „şniţel tip Budapesta”, iar sosul se va numi „sos picant unguresc”.

Ziarul de la Budapesta se întreabă însă ce se va întâmpla cu alte expresii care conţin acelaşi cuvânt, cum ar fi faimoasa operetă a lui Johann Strauss, „Voievodul ţiganilor”.

Sunt cehii nostalgici după comunism? Aşa s-ar putea crede dacă te uiţi la rezultatul alegerilor de duminică. Partidul comuniştilor a obţinut 15 la sută din voturi, un scor foarte mare. Dar cei care au votat partidul comunist nu sunt bătrâni care regretă perioada de dinainte de 1989, scrie un ziar din Slovenia. Comuniştii au fost votaţi de mulţi tineri născuţi după 1990. Asta arată că tinerii sunt decepţionaţi de actuala clasă politică şi că sunt gata să voteze pe oricine le promite un viitor mai bun.

Scandal uriaş de corupţie în Croaţia. Nu mai puţin de şase mari patroni ai unor firme mari de construcţii au fost arestaţi pentru deturnare de fonduri. Banii erau destinaţi construcţiei unor autostrăzi în Croaţia.

Ţara nu îşi mai poate permite asemenea scandaluri, scrie un ziar croat. Abuzul şi corupţia sunt practici curente în Croaţia, dar acum, că ţara e membră a Uniunii Europene, Europa poate decide îngheţarea fondurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri