Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, pe tema Ucrainei

Data publicării:
Consiliul de Securitate al ONU mfax 1-1

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, a anunțat că Rusia vrea o reuniune de „urgenţă” a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei din estul Ucrainei.

Partea rusă va aduce de urgenţă situaţia de criză din sud-estul Ucrainei în faţa Consiliului de Securitate ONU şi pe lângă OSCE”, a spus diplomatul la un post rusesc de televiziune.

Anunțul vine după ce preşedintele interimar al Ucrainei Oleksandr Turcinov i-a anunţat pe manifestanții proruși din estul Ucrainei că au timp până mâine dimineaţă la ora 09.00 să elibereze clădirile guvernamentale ocupate şi să predea armele. În caz contrar, se va interveni în forţă.

Într-un discurs către naţiune, liderul de la Kiev a anunţat că trimite armata în estul ţării şi a acuzat Rusia că s-ar afla în spatele tensiunilor din Estul Ucrainei. Răspunsul Moscovei nu s-a lăsat mult aşteptat: ministrul rus de externe califică Atitudinea Kievului drept "criminală". Violențele de azi s-au soldat cu un mort şi zeci de răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri