Reuters: Mașinile Tesla nu mai au voie să parcheze în curtea unor agenții guvernamentale chineze

Data actualizării: Data publicării:
mașini Tesla
Foto cu caracter ilustrativ: GettyImages

Angajații de la mai multe agenții guvernamentale chineze nu mai au voie să-și parcheze automobilele Tesla în curtea instituțiilor unde lucrează, din cauza temerilor legate de camerele video instalate pe mașini, scrie Reuters, citând surse apropiate de subiect.

Oficiali de la cel puțin două agenții guvernamentale din Beijing și Shanghai au primit verbal interdicție de la șefii lor să nu-și parcheze mașinile Tesla în parcarea instituției, potrivit surselor citate. Nu este limpede câte mașini au fost supuse acestei interdicții, au mai spus sursele, care au cerut să rămână anonime, din cauza sensibilității subiectului.

Nu este clar, de asemenea, dacă măsura este impusă la nivel guvernamental sau dacă este o inițiativă individuală a unor șefi de agenții și nici dacă se aplică la nivelul tuturor agențiilor guvernamentale din țară.

Deși sunt multe branduri auto care fac mașini electrice dotate cu senzori și camere video, doar mașinile Tesla sunt ținta acestei interdicții, au mai arătat sursele Reuters.  

În luna martie, accesul automobilelor Tesla a fost restricționat în mai multe complexuri militare din China, din aceleași rațiuni legate de camerele video montate pe mașini, amintește Reuters, precizând că nu a reușit să obțină un punct de vedere din partea direcției de media a guvernului chinez și nici din partea oficialilor reprezentanței Tesla din China.

China este cea mai mare piață auto din lume și a doua piață pentru producătorii de mașini electrice. Tesla produce sedanul Model 3 și SUV-ul Model Y la o fabrică din Shanghai.

Mașinile Tesla au mai multe camere video exterioare, care ajută șoferul la parcare, schimbarea benzii de circulație etc. 

Elon Musk a spus că, dacă mașinile ar folosi camerele video pentru spionaj în China sau oriunde altundeva, Tesla ar fi închisă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri