Roata se întoarce. Mexicanii blochează accesul spre plajele lor pentru americani, de teama coronavirusului

Data publicării:
Mexicanii blochează accesul spre plaje pentru americani, de teama coronavirusului
Foto: Profimedia Images

În Statele Unite au fost înregistrate peste 3 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, doar în ultimele 24 de ore fiind raportate 60.000 de îmbolnăviri, fiind cel mai afectat stat din lume de pandemie. Din această cauză, mexicanii cer acum blocarea intrării americanilor în țara lor, potrivit The Guardian. Plajele și resorturile din Mexic sunt destinații de vacanță foarte populare printre cetățenii din SUA.

În weekend, localnicii din Sonoyta, un oraș de la granița cu Arizona, și-au folosit propriile mașini pentru a bloca drumul care duce la Puerto Peñasco, o destinație populară în rândul turiștilor americani - și intenționează să repete procesul în această săptămână.

„Îi rugăm pe turiștii americani să nu viziteze Mexicul”, a declarat primarul orașului Sonoyta, José Ramos Arzate. „Am luat această decizie pentru a proteja sănătatea comunității noastre în fața unei rate accelerate de contagiune cu COVID-19 în statul vecin Arizona”.

Alte state mexicane au înființat filtre de control pentru cetățenii străini care intră pe teritoriul lor. Un „filtru sanitar” în orașul Mexicali a provocat întârzieri de peste opt ore, la graniță. Oficialii au confiscat și peste 2.000 de cutii de bere, potrivit presei locale.

Ambasadorul SUA în Mexic, Christopher Landau, i-a sfătuit pe oameni să-și limiteze călătoriile neesențiale: „În ultimele săptămâni, sute de mii de oameni au traversat, zilnic, granița, iar 90% dintre ei sunt cetățeni americani sau deținători de cărți verzi. Dacă circulația nu se diminuează, restricțiile de călătorie se vor înăspri".

Granița SUA-Mexic va rămâne închisă tuturor, cu excepția „comerțului și călătoriei esențiale” până pe 21 iulie.

Citește și: Pașaportul SUA a devenit la fel de slab ca cel al Mexicului, din cauza pandemiei de coronavirus

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri