Roboții care fac cartofi prăjiți mai repede și mai bine decât oamenii au apărut în restaurantele fast-food

Data actualizării: Data publicării:
cartofi prajiti in ulei
Foto: Guliver/ GettyImages

Cartofii prăjiți din restaurantele fast food au ajuns se perfecționeze datorită avansului tehnologic, scrie Reuters.

Compania Miso Robotics Inc din Pasadena a lansat un robot care automatizează procesul de prăjire a cartofilor și altor mâncăruri, înlocuind prezența mai multor angajați în bucătărie sau grăbind viteza de servire la restaurentele cu ferestre drive-in.

Flippy 2 constă într-un braț robotic asemănător celor din uzinele auto, pus în mișcare cu ajutorul camerelor video și a inteligenței artificiale. El poate lua alimente din congelator, le pune la prăjit în friteuze pline de ulei încins, apoi le scoate la momentul potrivit și le depune în tăvi pentru servire.

"Când o comandă intră în sistemul restaurantului, robotul primește imediat instrucțiunile", a eplicat Mike Bell, CEO al companiei Miso. "Face treaba mai repede și cu precizie mai mare, fiind în același timp mai de încredere decât majoritatea oamenilor".

Miso a anunțat că dezvoltarea Flippy 2 a durat cinci ani, numele fiind inspirat după un alt robot al companiei, dezvoltat să facă burgeri. După finalizarea acelui proiect, compania a realizat potențialului lui Flippy 2 în bucătărie.

Mike Bell spune că clienții sunt impresionați doar prima dată de robot, apoi îl consideră ceva normal. Inginerii Miso pot urmării roboții pe ecrane în timp ce lucrează, ajutându-i să depășească problemele care ar putea apărea.

Mai multe lanțuri de restaurante fast food din SUA au adoptat deja roboții care fac cartofi prăjiți, dar unele nu au promovat acest lucru pentru că le este teamă de percepția publică că roboții preiau locurile de muncă ale oamenilor.

Compania are în plan și producția unui robot care să pună băuturi răcoritoare în pahare, apoi le acopere cu capace și să adauge paie - Sippy.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri