Rochii ornate cu figurine dulci, la un târg de ciocolată de lux din Moscova

Data publicării:
rochie cioco

Fie că e purtată, sculptată sau degustată, ciocolata a stârnit mult interes în capitala Rusiei. Sute de oameni au admirat rochiile ornate cu figurine dulci, în timp ce, la câţiva paşi distanţă, maeştrii cofetari realizau tot felul de forme din ciocolată.

„La acest târg sunt aproximativ 20 de ciocolatieri ruşi. Nu sunt simpli participanţi, ci creatori de ciocolată adevărată, făcută din cacao şi vanilie în proporţie de 100%, fără înlocuitori”, a declarat Evgheni Trostenţov, organizator al târgului.

Producătorii speră ca târgurile de acest gen să fie un impuls pentru industria dulciurilor, în contextul în care Rusia este în plină criză economică. O criză care nu-i împiedică, totuşi, pe mulţi să-şi satisfacă cele mai fine plăceri.

„Oamenii cumpără ciocolată artizanală fiindcă, odată ce au mâncat o bucăţică în valoare de 15 euro, simt o senzaţie diferită, sunt mai energici şi sunt pregătiţi să plătească pentru asta”, spune Dmitri Abrikosov, producător.

Criză sau nu, sfatul pe care îl dau specialiştii este acelaşi. „Ciocolata este cel mai bun antidepresiv. Iar din cauza crizei, ar trebui să mâncaţi ciocolată zilnic!”, îndeamnă Evgheni Trostenţov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri