Român inculpat în SUA pentru fraude electronice şi răspândire de viruşi informatici

Data publicării:
24012013 20hacker-45558

Aceasta a fost ajutat de un rus și un leton și împreună au obţinut profituri ilegale de aproximativ 50 de milioane de dolari.

|AFP/MEDIAFAX FOTO

„Oamenii aceştia au constituit o reţea modernă de jefuire a băncilor. Nu au avut nevoie nici de arme nici de măşti, ci doar de un program inteligent de computer şi o conexiune la internet”, a declarat Preet Bharara, procuror federal.

Mihai Ionuţ Păunescu, din Bucureşti, este acuzat că a accesat calculatoare din România, Statele Unite şi alte ţări pentru a transmite viruşi informatici capabili să depisteze adresele IP şi să faciliteze astfel o serie de fraude electronice comise cu ajutorul unor complici.

Mihai Păunescu, cunoscut online sub numele de Virus, este un cetăţean român care a operat un server prin care infractorii informatici au putut răspândi, fără să fie detectaţi, virusul Gozi, pentru a comite numeroase infracţiuni informatice. Păunescu a fost arestat ăn România în noiembrie 2012”, a mai informat procurorul federal.

Conform procurorilor americani, Păunescu a răspândit viruşi software precum „banking Trojan”, „Gozi”, „Zeus Trojan” şi „SpyEye Trojan”, care permit accesarea conturilor bancare electronice şi sustragerea informaţiilor clienţilor băncilor.

Valoarea daunelor provocate prin fraudele comise de hackerul român şi de complicii acestuia se ridică la câteva sute de mii de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri