Sari la conținut

Românca ale cărei bijuterii sunt purtate de Michelle Obama

Tracee Ellis Ross, Marcia Gay Harden şi Michelle Obama sunt doar câteva dintre celebrităţile care îi poartă creaţiile talentatei românce. S-a născut în Corabia, judeţul Olt, şi a cunoscut celebritatea în Japonia creând produse de lux.

<> on January 10, 2017 in Chicago, Illinois.

Foto: Gulliver/Getty Images

Michelle Obama a ales să poarte un inel din aur alb cu diamante gri şi verzi marca Pheres la ultimul discurs ţinut de Barack Obama. Bijuteria face parte din colecţia Aristeia, creată de Narcisa Pheres pentru brandul japonez Maki Jewelry şi fost inspirată din grădinile Zen şi templele din Kyoto. 

În crearea bijuteriilor, Narcisa Pheres se inspiră atât din viaţa pe care a trăit-o în Europa, cât şi din experienţele trăite în Asia. „Sunt un cetăţean internaţional, nu ştiu exact cărui loc aparţin. Uneori mă simt mai mult ca fiind un cetăţean japonez decât european pentru mi-am petrecut mai mult de jumătate din viaţă în Asia,povesteşte Narcisa.

Supranumită şi „Stăpâna diamantelor rare”, Narcisa Pheres, 38 de ani, conduce o afacere internaţională de zeci de milioane de euro. S-a născut la Corabia, în judetul Olt, iar adolescenţa şi-a petrecut-o la Braşov. Soarta i s-a schimbat când, în timpul facultăţii, Narcisa s-a îndrăgostit de un japonez cu care s-a căsătorit şi pe care l-a însoţit în Japonia.

bun

Foto: Instagram

Narcisa Pheres a urmat studii de design vestimentar la Milano şi Londra şi design de bijuterii în Japonia. Cariera şi-a început-o ca dealer de artă şi pietre preţioase. „Am început să lucrez pentru o companie de comerţ din Japonia. Cumpăram pentru colecţionari şi călătoream în întreaga lume pentru a participa la licitaţii. Uneori aceştia doreau ca obiectele să fie restaurate şi mă rugau să mă ocup şi astfel mi-a fost trezit interesul pentru design,povesteşte românca.

A cucerit lumea modei cu creaţii de lux, însă marea sa pasiune o reprezintă colecţiile de bijuterii exclusiviste din pietre preţioase şi diamante rare, al căror preţ poate ajunge la milioane de euro. „Fiecare diamant este unic, ca o persoană, are ADN. Nu există două pietre identice,spune Narcisa pentru Hong Kong Tatler.

În 2013, Narcisa Pheres a fost premiată de Forbes România cu trofeul pentru „Cea mai influentă femeie de afaceri din afara ţării” şi pentru crearea unui brand de lux mondial.

Ca femeie de afaceri, Narcisa călătoreşte în fiecare lună şi încearcă să nu-şi neglijeze familia care locuieşte în Hong Kong. „Niciodată nu lipsesc de acasă două weekenduri la rând, iar când sunt acasă, copiii sunt pe primul loc. Este greu, însă copiii apreciază, înţeleg şi îmi respectă efortul depus. Succesul de care mă bucur în carieră îi inspiră şi pe ei,povesteşte Narcisa.

Pe aceeași temă