Româncă judecată în Spania pentru că și-a vândut cu 8.000 de euro fiica de 16 ani

Data publicării:
Santiago Train Crash Driver Attends Preliminary Court Hearing
Foto: Gulliver/Getty Images

O femeie din România este acuzată în Spania pentru trafic de persoane, după ce și-a vândut cu 8.000 de euro fiica de 16 ani unei familii, de asemenea, din România.

Adolescenta a fost vândută pentru a se căsători cu un tânăr, fiul al „cumpărătorilor”, după ce a fost lăsată însărcinată de către acesta, potrivit La Vanguardia.

Alături de mama fetei sunt judecați mama și băiatul care au cumpărat adolescenta.

Familiile implicate în acest caz care i-a revoltat pe spanioli sunt de etnie romă. Mama fetei s-a apărat la primul termen al procesului care are loc la un tribunal din Huelva spunând că ceea ce a făcut ea nu este trafic de persoane, ci este o tradiție a romilor din țara natală.

Celelalte două persoane acuzate în acest caz - femeia care a cumpărat adolescenta și fiul ei - s-au apărat, de asemenea, invocând tradiția romilor. În plus, tânărul este acuzat și de abuz sexual.

Pentru mama fetei, procurorii au cerut în instanța de judecată aplicarea unei pedepse de 14 ani de închisoare, pentru trafic de persoane, iar pentru ceilalți doi inculpați s-au cerut câte șase ani pentru aceeași infracțiune, iar pentru tânăr, patru ani în plus, pentru abuz sexual.

Cum a pornit ancheta în acest caz

Ancheta în acest caz a început după ce a fost depusă o plângere în România. În această plângere, doi soți au afirmat că fiica lor care nu împlinise 16 ani a fost răpită, urcată cu forța într-o mașină și dusă în Spania.

Părinții au spus că fata i-a sunat după câteva luni spunându-le că se află în Spania și că este căsătorită deja cu un bărbat român căruia nu îi cunoștea datele sale personale. În reclamație, cei doi părinți au mai susținut că fata le-a zis că era bătută și obligată să se prostitueze în cluburi și le-a cerut lor bani ca să se întoarcă acasă.

După investigațiile inițiate în urma plângerii, s-a constatat că, de fapt, familia cumpărătoare ar fi plătit 8.000 de euro părinților victimei pentru a-și da acceptul ca aceasta să părăsească țara și să meargă în Spania. 

Anchetatorii spanioli au arestat în acest caz mai multe persoane, înclusiv pe părinții tinerei care, între timp, au plecat și ei în Spania, însă au fost trimise în judecată doar cele trei persoane: mama fetei, femeia care a cumpărat-o și fiul acesteia.

Minora este acum în grija statului, iar procesul celor trei este în curs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri