Români arestați în Taiwan. Rețeaua ar fi furat milioane de dolari

Data publicării:
politia-1

Foto: Gulliver/GettyImages

Conform DPA, aceștia ar fi un leton, un român și un cetățean din Republica Moldova. Potrivit agenției de presă EFE însă, ar fi vorba de un leton și de doi români. Letonul a fost arestat în districtul nord-estic Yilan, iar cei doi români la Taipei. Poliția îl suspectează pe letonul Andrejs Peregudovs că ar fi rămas pe insulă după plecarea restului bandei pentru a trimite în străinătate sumele obținute prin spălare de bani, cumpărare de diamante și utilizarea unor canale ilegale de schimb valutar.

În camera hotelului din Taipei a celor doi români au fost descoperite mai multe milioane de dolari, despre care se crede că ar fi o parte din pradă, scrie EFE.

Cel puțin 16 - 18 cetățeni străini, provenind din cinci țări europene, au fost implicați în furtul din bancomate din Taiwan, potrivit poliției locale. Alți suspecți provin din Rusia și Estonia, iar nouă suspecți - din Taiwan, conform DPA și EFE. Poliția a recuperat peste 50 milioane de dolari taiwanezi de la cei trei suspecți.

Suspecții pirataseră 41 de bancomate ale unor filiale ale First Bank în Taipei, Taichung și alte orașe taiwaneze în 9 și 10 iulie, folosind programe informatice, fără a necesita introducerea unor carduri bancare pentru extragerea bancnotelor, potrivit EFE.

Această este prima oară când o rețea internațională de spărgători de bancomate comite acest gen de infracțiune în Taiwan, scrie DPA.

Deși dosarele de imigrare arată că nouă presupuși membri ai bandei - șase ruși și trei români - ar fi părăsit deja insula, poliția presupune că cea mai mare parte a banilor furați se află încă în Taiwan, conform EFE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri