România, scurtătură spre Europa pentru imigranți

Data publicării:
romania scurtatura pentru imigranti spre europa captura harta 17 09 2015

Oficialii maghiari se tem că mulţi dintre imigranţi ar putea traversa Serbia pentru a ajunge în România, iar de aici să continue drumul spre Ungaria şi, ulterior, spre vestul Europei. O poartă de intrare ar putea să fie Beba Veche, locul în care se intersectează graniţa dintre Ungaria, Serbia şi România.

Odată intraţi în România, imigranţii ar avea de mers doar 70 de kilometri până în judeţul Arad. De aici pentru a intra pe teritoriul maghiar, ar trebui să traverseze râul Mureş, care pe alocuri are doar 20 centimetri adâncime”, transmite corespondentul Digi24 Angela Novăcescu.

Măsurile de securitate la graniţa de Vest au fost sporite.

Pentru a contracara eventualii migranţi, autorităţile au suplimentat numărul autospecialelor cu termoviziune, iar numărul poliţiştilor de frontieră dislocaţi la graniţa de vest a fost dublat”, transmite corespondentul Digi24 Angela Novăcescu.

Un alt scenariu al autorităţilor maghiare e că refugiaţi din Turcia ar putea traversa Bulgaria ca ulterior să ajungă în Serbia, iar în călătoria lor spre Ungaria să treacă și prin România.

Ca refugiații să intre în România trebui să traverseze Dunărea. Dacă ar face acest lucru în dreptul localității Moldova Nouă, ei ar avea de străbut 200 de kilometri până în locul în care s-ar termina gardul planificat să fie ridicat între România și Ungaria”, transmite corespondentul Digi24 Miruna Mihailovici.

Dacă scenariul se confirmă, autorităţile spun că, în cel mult două zile, pot ridica o tabără cu 500 de locuri pentru imigranţi. În timp ce oficialitățile maghiare își pun speranţa în gard, Guvernul României critică dur planul.

Construcția unui gard, la granițele Ungariei cu vecinii săi, care să oprească fluxul de imigranți este neconformă cu normele Uniunii Europene”, a transmis biroul de presă al Guvernului României.

Specialiştii în probleme de securitate avertizează că ar putea exista şi un al treilea scenariu, prin care imigranţii - odată plecaţi din Turcia - să traverseze România pentru a ajunge în Ucraina, loc din care vor continua călătoria spre spaţiul Schengen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri