Românii sunt sfătuiţi să părăsească imediat Libia. Ambasada de la Tripoli rămâne deocamdată deschisă

Data publicării:
libia

Românii aflaţi în Libia sunt sfătuiţi să plece imediat din cauza confruntărilor violente între miliţiile islamiste. Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, pentru moment, Ambasada României din Tripoli rămâne deschisă şi va acorda asistenţă şi protecţie cetăţenilor săi aflaţi încă în teritoriu. Cel puţin 200 de oameni au murit în Libia în ultimele două săptămâni, de la declanşarea conflictelor.

Singurele ambasade rămase deschise la Tripoli sunt cele ale României, Italiei, Maltei şi Ungariei. Sâmbătă, Marea Britanie a anunţat că suspendă activitatea reprezentanţei sale.

În plus, o navă militară grecească a evacuat 186 de oameni - majoritatea cetăţeni greci, dar şi britanici, chinezi şi ciprioţi.

A fost un efort coordonat, într-un mediu foarte dificil. Din punctul nostru de vedere suntem foarte satisfăcuţi pentru că Grecia a reuşit să finalizeze o misiune periculoasă”, a declarat ambasadorul Greciei în Libia, Kyriakos Amiridis.

Este mai rău decât în 2011. Mai rău, mult mai rău, pentru că atunci eram bombardaţi de NATO, dar acum sunt bombardaţi chiar de libieni”, a declarat unul dintre cei evacuaţi, cetăţean libian căsătorit cu o grecoaică.

Pe de altă parte, la frontiera dintre Libia şi Tunisia, trupele tunisiene au tras focuri de avertisment pentru a opri mulţimea care forţa trecerea graniţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri