Românii, temă de dezbatere electorală. Replici dure, în Regat

Data publicării:
DEZBATERE

De data aceasta, chiar în timpul campaniei electorale pentru alegerile legislative. Nigel Farage, liderul unei formaţiuni antiimigraţie britanice, s-a opus creşterii salariului minim în Regat deoarece măsura ar atrage mai mulţi imigranţi din România.

Declaraţia a fost făcută în timpul unei dezbateri organizate de BBC, în care liderii principalelor partide din Marea Britanie s-au atacat reciproc.

Cinci lideri politici din Regatul Unit s-au înfruntat la dezbaterea organizată de BBC. Cei mai vocali dintre ei au fost laburistul Ed Miliband şi naţionalistul Nigel Farage, care şi-au aruncat replici dure.

„Datoria noastră este de 1,5 mii de miliarde de lire sterline. Avem o problemă reală aici şi nu am auzit de la tine, Ed, despre nicio tăiere de cheltuieli, nici măcar una”, a spus Nigel Farage, liderul UKIP.

„Prezintă aceste date fantastice potrivit cărora ieşirea din Europa ne va ajuta să economisim bani, când acest lucru înseamnă un dezastru pentru slujbele din ţară. Nigel, adevărul este că pentru Serviciul Naţional de Sănătate şi Educaţie, planurile tale sunt periculoase”, a spus Ed Miliband, liderul Partidului Laburist.

Răspunsul liderului UKIP a fost tranşant. „Nu mai minţiţi. UKIP crede în Serviciul Naţional de Sănătate gratuit. Voi aţi fost cei care aţi privatizat o mare parte din serviciul de sănătate. Minţiţi! Minţiţi milioane de oameni şi continuaţi să o faceţi”, a spus Nigel Farage, liderul UKIP.

Marele absent al dezbaterii a fost chiar premierul David Cameron, a cărui lipsă a fost taxată de rivalii politici.

„David Cameron a ales să nu vină aici în această seară. A ales să nu-şi apere realizările. Cred că Marea Britanie o poate duce mult mai bine şi niciun ban pentru planul nostru nu va veni dintr-un împrumut suplimentar”, a spus Ed Miliband, liderul Partidului Laburist. 

„Este o ruşine că David Cameron nu este aici în această seară pentru a-şi apăra realizările”, a spus Nicola Sturgeon, liderul Partidului Naţional Scoţian. 

Sondajele de opinie arată că Partidul Conservator al lui David Cameron şi cel Laburist al lui Ed Miliband se află la egalitate cu 34 la sută din intenţiile de vot. UKIP, partidul pentru Independența Marii Britanii, formaţiune anti-imigraţie şi anti-europeană, este creditat cu 14 procente.

Alegerile legislative vor avea loc pe 7 mai, când zeci de milioane de britanici sunt aşteptaţi la urne să-i aleagă pe cei 650 de membri ai Camerei Comunelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri