Românii, vrăjiţi de mătăsurile, covoarele din caşmir şi uleiurile din Arabia Saudită

Data publicării:
matase saudita

Românii cumpără anual din Arabia Saudită produse în valoare de peste 10 milioane de dolari. Cele mai căutate sunt mătăsurile, covoarele din caşmir şi uleiurile orientale. Negustorii sunt mulţumiţi de afacerile pe care le fac.

Atunci când cumpără carpete sau eşarfe, le caută pe cele de bună calitate. Toată lumea negociază. Dacă sunt de bună calitate, le cumpără indiferent de preţ. (Românii, n.r.) au caractere frumoase, vorbesc politicos, sunt oameni buni”, spune Khata Mazher Hussain, un vânzător de covoare şi mătăsuri din Arabia Saudită.

Valoarea mărfurilor româneşti care ajung în Arabia Saudită este însă de 35 de ori mai mare - se cifrează la 350 de milioane de dolari. Arabii cumpără în special lemn şi produse agroalimentare.

Arabia Saudită se află pe locul al doilea ca volum de export al României în Orientul Mijlociu. 16% din produsele care ajung în zonă sunt livrate acestei ţări.

Autorităţile de la Bucureşti vor însă şi mai mult.

Să punem România pe harta Europei din punct de vedere investiţional, pentru că deocamdată e foarte puţin cunoscută pentru companiile din regiune în ceea ce priveşte nu doar agricultura, ci şi energia, infrastructura şi invesţitiile imobiliare. Am şi discutat asta, de a lansa un consiliu economic Arabia Saudită - România”, a spus premierul Victor Ponta.

Potrivit Guvernului, în România îşi desfăşoară activitatea mai puţin de 200 de companii cu capital saudit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri