Românul poreclit de austrieci „omul pădurii”. Cum trăia de peste un an bărbatul de 32 de ani

Data actualizării: Data publicării:
coliba imprivizată in padure
Adăpostul românului FOTO: neue.at

Un român de 32 de ani a fost ridicat vineri de autoritățile austriece dintr-o pădure din Carintia, lângă localitatea Krumpendorf, și dus direct la spital. Bărbatul locuia într-un adăpost făcut din ramuri și pături, în condițiile în care temperaturile din zona respectivă sunt negative chiar și în timpul zilei.

Potrivit presei din Austria, românul le-a spus polițiștilor care l-au găsit că locuiește în pădure de aproximativ o lună, însă există indicii că ar sta în adăpostul improvizat de cel puțin un an, interval în care a fost văzut de mai multe ori de localnicii din zonă care l-au numit „omul pădurii”.

Nu se știe deocamdată cum a ajuns să trăiască în pădure și cum reușea să se hrănească, însă, în momentul în care a fost găsit purta mai multe rânduri de haine, iar în coliba improvizată avea niște cârnați.

Potrivit polițiștilor din Krumpendorf, în adăpost, românul își improvizase și un pat din crengi acoperite cu o prelată și mai multe pături. Coliba se află relativ aproape de o zonă locuită, dar destul de greu accesibilă, astfel că adăpostul a rămas nedescoperit până acum.

Bărbatul a fost găsit după ce o femeie l-a văzut la marginea pădurii, i-a fost frică să-l urmărească și a sunat la Poliție. „Românul a fost cooperant și a fost de acord să meargă cu noi, după ce și-a strâns gunoiul”, a declarat pentru presa locală un polițist din localitate. Waltraud Dullnigg, purtător de cuvânt al Poliției, a spus că bărbatul a fost dus la spital pentru a-i fi evaluată starea de sănătate, însă nu se știe ce se va întâmpla în continuare cu el.

Povestea românului le amintește localnicilor de cazul unui tânăr austriac descoperit în 2019 într-o colibă ​​forestieră abandonată de lângă Wernberg. Bărbatul locuia acolo de peste un an și când a fost găsit era doar piele și os.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri