Ruda unui pasager din avionul dispărut: „Statele Unite l-au găsit pe Bin Laden şi credeţi că nu pot găsi un avion? Știți unde este, ne mințiți!”

Data publicării:
5329449d95f9cfef16000000

Autorităţile din Malaezia spun că vor analiza noile informaţii oferite de australieni, dar mai au ceva de aşteptat. O navă norvegiană a ajuns aproape de locul indicat cu ajutorul sateliţilor, dar operaţiunile de căutare au fost sistate până mâine, odată cu lăsarea ceţii şi a întunericului.

În căutarea celor două obiecte detectate prin satelit au fost trimise nave din Australia, stat responsabil acum cu operaţiunile de căutare în zona de sud a Oceanului Indian, dar şi din Statele Unite şi Noua Zeelandă. Potrivit specialiştilor australieni, imaginile surprinse de satelit indică existenţa a două obiecte de mari dimensiuni.

„Cea mai mare imagine pe care am văzut-o este a unui obiect cu mărimea de aproximativ 24 de metri. Mai există o imagine a unui obiect mai mic şi alte câteva aflate în mare în zona din preajma bucăţii mai mari”, a precizat John Young, directorul Agenţiei Australiene de Reacţie Rapidă.

Din aer, avioanele aviaţiei australiene survolează zone întinse în apropiere de coasta de vest a Australiei.

Autorităţile de la Canberra sunt însă rezervate în privinţa obiectelor despistate prin satelit. Precuaţi rămân şi oficialii de la Kuala Lumpur, care nu vor să se pronunţe până ce nu vor vedea fragmentele respective.

Familiile pasagerilor aflaţi la bordul avionului malaezian sunt tot mai agitate şi acuză guvernul malaezian că a ascuns adevărul cu privire la soarta avionului şi a pasagerilor.

„Credeţi că americanii sunt idioţi? Statele Unite l-au găsit pe Bin Laden şi credeţi că nu pot găsi un avion? Cu toţii aţi ştiut unde se află avionul. Şi acum ştiţi unde este. Ne minţiţi!”, spune o rudă a unuia dintre pasageri.

Peste 25 de state participă la operaţiunile de căutare a avionului malaesian. Perimetrul unde se fac căutări se întânde din nordul Thailandei până în Asia centrală, Indonezia şi sudul Oceanului Indian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri