Rudele chinezilor de la bordul MH370, revoltate pe autoritățile malaeziene

Data publicării:
chinezi rude avion malaezia - gettyimages - 7 august 15

Franţa încearcă să obţină rapid un răspuns, după ce premierul malaezian a confirmat, unilateral, că fragmentul de aripă găsit săptămâna trecută pe insula din Oceanul Indian, aparţine aeronavei Malaysia Airlines. Vestea a stârnit furie printre rudele celor aflaţi la bord.

Ambasada Malaeziei din Beijing a fost asaltată de rudele pasagerilor chinezi. Frustraţi de lipsa de comunicare a autorităţilor, neîncrezători în informaţiile din presă şi furioşi că tocmai ei află ultimii noutăţile, oamenii au cerut să discute cu reprezentanţii misiunii diplomatice.

„Malaezia a anunţat că resturile aparţin, cu certitudine, avionului MH370. Dar Franţa nu a confirmat informaţia. Cerem Guvernului malaezian să explice situaţia”, spune Cheng Liping, soţia unui pasager de la bordul avionului dispărut.

Dintre cei 239 de oameni aflaţi la bordul avionului Malaysia Airlines, 152 erau cetăţeni chinezi. Potrivit presei, chiar dacă pare greu de crezut, multe familii încă speră că avionul care îi transporta pe cei dragi acasă nu s-a prăbuşit. Acesta este şi motivul pentru care nu vor să accepte că bucata de aripă găsită în Reunion provine din avionul Malaysia Airlines. Pentru responsabilii de la Kuala Lumpur nu există, însă, urmă de îndoială.

Liow Tiong Lai, ministrul Transporturilor din Malaezia, a declarat într-o conferință de presă: „Avem toată arhiva Malaysia Airlines, istoricul reparaţiilor şi detaliile tehnice pentru acea aeronavă. Suntem convinşi că este vorba despre MH370. Respectăm opinia francezilor. Le respectăm autoritatea şi, în cazul în care vor găsi şi alte resturi, anunţul va fi făcut de ei.”

Atât de controversatul fragment metalic desprins din aripa unui avion este în aceste zile analizat de experţi internaţionali în aeronautică la un centru din Franţa. Totuşi, responsabilii pentru verificarea tehnică s-au abţinut de la a da un verdict.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri