Rusia a evacuat peste o sută de persoane din Siria

Data publicării:
violente siria 2 mfax

Primul avion, de tip Iliuşin-76, a transportat marţi seara, din Lattakia (vestul Siriei), 89 de persoane, potrivit unui comunicat al ministerului, citat de Mediafax.

„Printre ei se află 75 de cetăţeni ruşi, în special femei şi copii”, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului, Irina Rosius, citată în comunicat.

Nouă belaruşi şi cinci ucraineni au fost evacuaţi, de asemenea, cu acest avion, care a adus în Siria 20 de tone de ajutor umanitar.

Un al doilea avion, de tip Iliuşin-62, a decolat miercuri dimineaţa din Lattakia cu 27 de ruşi la bord, a anunţat Rosius.

Lattakia este un oraş-port, situat în fieful clanului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Aceste evacuări au loc după ce mai multe ţări occidentale, în frunte cu Statele Unite, păreau miercuri pe punctul de a iniţia o acţiune militară împotriva regimului sirian, acuzat că a realizat un presupus atac cu arme chimice.

Occidentalii au acuzat regimul sirian, dar Rusia, un aliat puternic al preşedintelui Bashar al-Assad, a apreciat că rebelii sunt cei care au folosit arme chimice pentru a discredita Guvernul de la Damasc.

De la începutul conflictului sirian, Rusia a evacuat cu avionul 750 de cetăţeni ruşi şi din foste republici sovietice.

Totuşi, Moscova insistă asupra faptului că nu a început o evacuare la scară largă, în timp ce câteva mii de cetăţeni ruşi se află în continuare în Siria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri