Rusia a interzis importul de vinuri din Republica Moldova

Data publicării:
pahare vin mediafax 1



Importul de vinuri din R. Moldova a fost interzis din cauza pretențiilor legate de calitatea acestora, potrivit comunicatului Rospotrebnadzor. „Interzicem importul în Federația Rusă a tuturor vinurilor din R. Moldova”, se mai spune în text, relatează Unimedia.

Potrivit șefului Serviciului sanitar rus, interdicția va fi aplicată atât timp cât Federația Rusă „nu va vedea realizarea măsurilor concrete din partea Republicii Moldova îndreptate spre soluționarea sistemică a problemei”.

„Nu avem de gând să jucăm rolul de dădacă pentru economia Republicii Moldova”, a mai declarat oficialul.

Potrivit experților ruși, în loturile de vinuri moldovenești importate în Federația Rusă a fost depistată „o cantitate exagerată de plastifianți”. „Respectiv, există nereguli în tehnologia de procesare și depozitare a produselor finite, fapt inadmisibil pentru un proces civilizat de producere”, a mai spus Ghenadi Onișcenko.

„Nu vedem niciun motiv să punem la muncă laboratoarele noastre, lucru de care trebuie să se ocupe autoritățile Moldovei”, a conchis oficialul rus. Potrivit acestuia, în Republica Moldova nu există un sistem de control al calității alcoolului.

Guvernul de la Chișinău a anunțat că examinează anunțul Serviciului sanitar rus. „Autoritățile de la Chișinău sunt în dialog constant si vor continua să comunice cu partenerii ruși, ca să înțeleagă natura obiecțiilor și pentru formularea unei reacții în această privință”, se pune într-o declarație de presă a purtătorului de cuvânt al premierului moldovean.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri