Rusia a lansat rachete de croazieră din Marea Mediterană asupra fiefului Statului Islamic

Data publicării:
explozie bomba bombardament siria - GettyImages - 23 oct 15

 

 Foto: Gulliver/Getty Images

„Fiecare își are obiectivele sale”, au explicat oficiali ai Ministerului Apărării de la Paris, care au informat în același timp despre noi raiduri ale aviației franceze tot la Rakka împotriva pozițiilor Daesh (Statul Islamic).

Potrivit Le Monde, este pentru prima oară când rachetele rusești trec pe deasupra Turciei.

Până acum, rachete rusești, vizând poziții ale teroriștilor din Siria, au fost lansate de flotila rusă din Marea Caspică și înainte de a lovi țintele din Siria au traversat teritoriul Iranului.

Această informație intervine în contextul în care anterior o altă sursă din cadrul Ministerului francez al Apărării declarase pentru Reuters că Rusia a lansat marți bombardamente intense asupra pozițiilor Statului Islamic la Rakka.

În acest moment, rușii bombardează puternic orașul Rakka, fapt ce probează că și ei au devenit conștienți (de amenințarea reprezentată de Statul Islamic)”, a indicat sursa citată.

Atacurile aviației ruse intervin în contextul în care președintele Vladimir Putin a anunțat anterior că Moscova își va intensifica raidurile aeriene în Siria după ce Serviciul Federal de Securitate (FSB, ex-KGB) a confirmat că o bombă la bordul avionului rus Airbus 321, cu 224 de persoane la bord, a provocat prăbușirea acestuia la 31 octombrie în Peninsula Sinai.

Statul Islamic a revendicat doborârea avionului rusesc de pasageri care se întorceau la Sankt-Petersburg din stațiunea egipteană Sharm-el-Sheikh, precum și atacurile de vinerea trecută din Paris, care s-au soldat cu 129 de morți.

  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri