Sari la conținut

Rusia ar putea impune sancţiuni unor state occidentale

 

Nikolai Patruşev a făcut aceste declaraţii după o reuniune a Consiliului pentru Securitatea Naţională la care a participat şi preşedintele Vladimir Putin, notează Mediafax.

Printre măsurile luate în considerare de Moscova se numără modificarea condiţiilor favorabile destinate companiilor de cherestea din Finlanda ca reacţie la refuzul Guvernului de la Helsinki de a acorda viză unui oficial rus. În discursul rostit la reuniune, Vladimir Putin a declarat că Occidentul vrea să pedepsească Rusia, pe fondul crizei din Ucraina.

Rusia are politici interne şi externe independente. Nu negociem suveranitatea, chiar dacă unora nu le place acest lucru”, a spus Putin.

Referindu-se la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană şi Statele Unite, Putin a adăugat: „Nu ar trebui să ne aşteptăm ca unii dintre oponenţii noştri geopolitici să revizuiască atitudinea neprietenoasă în viitorul apropiat”.

„Rusia va trebui să răspundă prin măsuri sistemice suplimentare în zonele esenţiale”, a adăugat Putin, fără a intra în detalii.