Rusia avertizează că gruparea Statul Islamic a ajuns în Caucaz

Data publicării:
ISIS 22-1

Unii comandanți ai grupării teroriste 'Emiratul Caucazului' au jurat credință Statului Islamic. Amenințarea este reală”, a declarat vineri la Tașkent (capitala Uzbekistanului) Serghei Smirnov, adjunctul directorului FSB, după încheierea reuniunii Structurii Regionale Antiteroriste a Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS).

Potrivit estimării FSB, mii de cetățeni din statele membre ale OCS s-au alăturat grupării Statul Islamic (SI), care controlează teritorii întinse în Siria și Irak. Serghei Smirnov a menționat că cel puțin 1.700 de ruși și 300 de tadjici s-au integrat în SI.

Responsabilii cu combaterea terorismului din țările membre ale OCS, respectiv Rusia, China, Kazahstan, Kârgâstan, Uzbekistan și Tadjikistan, au convenit la reuniunea de la Tașkent intensificarea cooperării între serviciile lor de informații pentru a supraveghea deplasările teroriștilor pe teritoriile acestor state.

Este vorba despre activități de supraveghere realizate de serviciile secrete ale statelor din OCS, schimburi de informații, colectarea datelor personale ale teroriștilor și monitorizarea deplasărilor acestora”, a explicat reprezentantul FSB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri