Rusia | “Camera de război” a lui Vladimir Putin

Data publicării:
putin-2

Dialog între un militar şi Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: „ - Domnule comandant suprem, personalul grupului nostru operaţional este pregătit să ducă la bun sfârşit misiunile, cu scopul de a apăra Federaţia Rusă şi cetăţenii ei.

- Dragi colegi, aş vrea să adaug ceva la ceea ce a zis colegul nostru, cu privire la desfăşurarea misiunilor de combatere a terorismului din Siria. Voi, de fapt, protejaţi Federaţia Rusă şi cetăţenii ei. Aş vrea să vă mulţumesc pentru munca voastră. Mult succes!”.

Acest dialog a avut loc după ce autorităţile ruse au confirmat că avionul de pasageri care s-a prăbuşit în Egipt a fost doborât de terorişti. Dar nu discuţia în sine este cea care a atras atenţia în aceste imagini, ci locul în care s-a purtat. Pentru prima dată, lumea întreagă a putut vedea, în detaliu, noul centru de comandă al armatei ruseşti sau "Camera de război a lui Vladimir Putin", cum a numit-o presa internaţională. Dovadă că a fost vorba de un exerciţiu de imagine - conferinţa lui Vladimir Putin cu toţi comandanţii din teritoriu a fost transmisă de televiziunea naţională prin Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: „În viitorul apropiat, în zona în care operaţi, vor veni şi grupuri franceze, grupuri navale franceze. Un portavion va ajunge în raza voastră de acţiune. Trebuie să stabiliţi legătura cu francezii şi să colaboraţi cu ei, în calitate de aliaţi”.

Imaginile difuzate de presa rusă arată o construcţie impresionantă. Trei etaje, ocupate de sute de militari, aşezaţi în funcţie de culorile uniformelor. Deasupra tuturor e Vladimir Putin, care ascultă rapoartele generalilor şi le dă noi ordine. Pe ecranele uriaşe, rulează imagini în direct din toate teatrele de operaţii de care sunt interesaţi ruşii. Hărţile interactive explică ce s-a întâmplat în ultimele zile. Iar pe mese sunt sticle de apă cu logoul armatei ruseşti.

Militar: „Astăzi, am lansat 34 de rachete cu rază lungă de acţiune, care au distrus 14 facilităţi importante ale inamicului, inclusiv centre de comandă, folosite pentru coordonarea activităţii ISIS în provinciile Idlib şi Alep”.

Centrul de apărare naţională al Rusiei se află pe malul stâng al râului Moscova, la doar câţiva kilometri de celebra Piaţă Roşie. Este accesibil printr-un şir de tunele. Construcţia a fost finalizată anul trecut şi face parte dintr-un proiect de sute de miliarde de dolari, privind modernizarea armatei Rusiei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri