Rusia, comparată cu ISIS. Turcia amenință că va riposta

Data publicării:
bombardament siria

Agenţia Reuters a intrat în posesia unor imagini care ar fi fost filmate în timpul unui atac asupra unui spital din Idlib în care se aflau voluntari ai organizaţiei medici Fără Frontiere: „Patru rachete au lovit spitalul coordonat de organizaţia Medici Fără Frontiere în provincia Idlib. Colegii noştri care au supravieţuit bombardamentului spun că spitalul a fost distrus complet”.

Autorităţile turce susţin că bombardamentele ar fi fost făcute de aviaţia rusă care acţiunează în Siria. 

Într-o conferinţă de presă susţinută la Kiev, după o întâlnire cu premierul ucrainean, şeful guvernului de la Ankara a comparat Rusia cu gruparea teroristă Stat Islamic.

Dacă Rusia va continua să acţioneze ca o organizaţie teroristă, forţând populaţia civilă să fugă, noi vom riposta cât se poate de ferm. Rusia şi organizaţia Stat Islamic sunt vinovate de crime împotriva umanităţii în Siria. Adevăratele intenţii ale ruşilor sunt să ucidă cât mai mulţi civili, să sprijine regimul sirian şi să continue războiul” , a declarat Ahmet Davutoglu.

 Liderul de la Ankara a precizat şi de unde ar fi lansat Moscova atacurile.

„Rusia a lovit o şcoală şi un spital în Azaz cu rachete balistice, noi credem că au fost lansate din Marea Caspică. Un mare număr de copii şi civili au fost ucişi”, a susținut Ahmet Davutoglu.

De la începutul lunii februarie, Rusia şi-a intensificat bombardamentele din provincia Alep. Conform oficialilor de la Moscova, raidurile aeriene ajută armata siriană să obţină controlul asupra capitalei regionale şi a rutelor de transport către Turcia.

„Patru rachete au lovit spitalul coordonat de organizaţia Medici Fără Frontiere în provincia Idlib. Colegii noştri care au supravieţuit bombardamentului spun că spitalul a fost distrus complet”, a declarat un martor.

Conform oficialilor de la Moscova, raidurile aeriene din provincia Alep ajută armata siriană să obţină controlul asupra capitalei regionale şi a rutelor de transport către Turcia.  

Lupta pentru această zonă strategică din nordul Siriei se dă între trupele guvernamentale şi combatanţii kurzi, care au preluat, săptămâna trecută, controlul aeroportului Menagh, de lângă oraşul Azaz, foarte aproape de graniţa cu Turcia. Pentru a descuraja alte cuceriri care ar putea pune în pericol siguranţa frontierelor sale, Turcia bombardează intensiv poziţiile kurzilor din Siria.

„Riposta noastră va fi nemiloasă dacă vor continua să se apropie de Azaz. Nu vom permite ca acest oraş să cadă în mâinile lor. Şi în niciun caz nu le vom permite să utilizeze acea bază aeriană ca punct de operaţiuni împotriva Turciei sau a opoziţiei moderate. Dacă nu se retrag, vom distruge acea bază aeriană”, a avertizat premierul turc.

Turcia a respins acuzaţiile autorităţilor de la Damasc potrivit cărora trupe speciale turceşti au efectuat operaţiuni la sol în Siria. De asemenea, oficialii turci au confirmat că s-a ajuns la un acord cu Arabia Saudită pentru trimiterea a patru avioane de luptă F-16. Pe de altă parte, au negat că aparatele ar fi ajuns deja în baza de la Incirlik, folosită de coaliţia internaţională coordonată de SUA pentru lansarea de raiduri împotriva poziţiilor deţinute de organizaţia Stat Islamic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri