Rusia confirmă că va livra Siriei rachete antiaeriene S-300

Data publicării:
siria-violente-mfax-1

„Noi considerăm această livrare un factor de stabilizare. Astfel de măsuri descurajează în mare parte anumite spirite încinse să ia în calcul scenarii potrivit cărora conflictul ar putea lua o amploare internaţională, prin participarea unor forţe străine", a declarat Serghei Riabkov, potrivit Mediafax.

„Este vorba despre o livrare de arme defensive către Guvernul ţării, în vederea apărării infrastructurilor şi armelor contra recurgeri la mijloace de care, din câte ştiu eu, rebelii şi forţele opoziţiei nu dispun”, a subliniat Riabkov.

Oficialul rus a făcut aceste comentarii după o zi de la anularea de către Uniunea Europeană (UE) a unui embargo asupra livrării de arme rebelilor, criticată de Moscova, în contextul în care sunt depuse eforturi în vederea organizări unei conferinţe internaţionale vizând o soluţie paşnică.

Contractul privind rachete de tip S-300 a fost semnat „în urmă cu câţiva ani” cu Guvernul sirian, a mai subliniat Riabkov.

Presa americană a publicat, la începutul lui mai, informaţii provenind de la surse israeliene potrivit cărora livrarea acestor sisteme perfecţionate de apărare este iminentă.

Aceste livrări, care ar face dificilă orice intervenţie sau crearea unei zone de excludere aeriană în Siria, au fost evocate la câteva zile după ce Israelul a bombardat ţinte aflate în apropiere de Damasc, potrivit unui oficial israelian, cu scopul de a împiedica un transfer de armament către mişcarea şiită libaneză Hezbollah, un aliat al regimului sirian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri