Rusia îşi intensifică prezenţa în Marea Neagră și Marea Baltică

Data publicării:
rusia-2

Comandanţii ruşi au anunţat că Flota Mării Negre va fi dotată cu o fregată şi şi două submarine până la sfârşitul anului. Moscova îşi continuă astfel campania de contracarare pe mare, pe uscat şi în aer a prezenţei NATO în Estul Europei. Recentele manevre ruseşti din zona Mării Negre au fost discutate la telefon de către ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

MAE: Acţiunile Rusiei, nejustificate

Ministrul român al afacerilor externe a arătat că aceste măsuri sunt complet nejustificate având în vedere faptul că Baza de la Deveselu, care va fi integrată în sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice, nu vizează Rusia şi este un mijloc de apărare exclusiv împotriva ameninţărilor din afara spaţiului euro-atlantic.

Pe de altă parte, Moscova a anunţat că va suplimenta capacităţile militare de la Marea Baltică, tot pentru a răspunde manevrele Alianţei Nord Atlantice din nordul continentului. Intenţia declarată a oficialilor ruşi este ca Flota Baltică să domine, din nou, regiunea transatlantică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri