Rusia și Egipt au lansat primele exerciții navale comune

Data publicării:
nave vapoare rusia getty

La exerciţiu, Rusia participă cu crucișătorul Moskva, corveta Samum, portavionul Aleksandr Șabalin, petrolierul Ivan Bubnov și un remorcher. FOTO: Gulliver/Getty Images

Exercițiul, care are loc în largul portului egiptean Alexandria, include operațiuni de aprovizionare, comunicații, căutare, toate formele de apărare și de tragere pe mare.

„Scopul acestui exercițiu este de a întări și dezvolta cooperarea militară între marina Egiptului și marina Rusiei, în interesul securități și stabilității pe mare”, arată Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat.

La exercițiu, Rusia participă cu crucișătorul Moskva, corveta Samum, portavionul Aleksandr Șabalin, petrolierul Ivan Bubnov și un remorcher, iar Egiptul cu fregatele Taba și Damiyat, petrolierul Shatalin, două nave de patrulare și două avioane de vânătoare F-16.

Luna trecută, Rusia a desfășurat în Mediterana manevre similare împreună cu o escadrilă chineză.

Președintele rus Vladimir Putin este interesat de cultivarea relațiilor cu Egiptul, fost aliat al Uniunii Sovietice în Războiul Rece și o piață tradițională de export pentru armamentul rusesc.

Putin s-a aflat în februarie în Egipt pentru convorbiri cu omologul său Abdel Fattah al-Sisi, căruia i-a arătat o puternică susținere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri