Rusia și Ucraina, războiul declaraţiilor. Moscova anunță manevre militare în Marea Neagră

Data publicării:
vladimir putin GettyImages-179664025

Volodimir Yelchenko, reprezentantul Ucrainei la ONU: „Preşedintele Putin a acuzat Ucraina că acţionează ostil la graniţa cu Crimeea şi că recurge la teroare în loc să găsească soluţii paşnice pentru conflict, ceea ce este absolut ridicol. Noi încă sperăm că acest conflict nu va trece la un alt nivel. Dar acum pare destul de posibil, din păcate”.

Posibilitatea deschiderii unui nou capitol al conflictului dintre Ucraina şi Rusia este anticipată şi la Kiev. Purtătorul de cuvânt al Statului Major a declarat că armata ucraineană are toate resursele pentru a apăra teritoriul naţional. Îngrijorările au apărut după declaraţiile făcute ieri de preşedintele rus. Vladimir Putin a declarat că au fost dejucate mai multe atacuri pe care Ucraina le plănuia în Crimeea. Serviciul rus de securitate a anunţat că în timpul intervenţiei au fost găsite 40 de kilograme de explozibil, muniţie şi arme.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: „Cred că este evident pentru toată lumea că autorităţile de la Kiev nu caută o rezolvare a problemelor prin intermediul discuţiilor, ci aleg teroarea. Acesta este un lucru îngrijorător. A fost o tentativă de instigare la violenţă, la conflict. Pe scurt, o încercare de a distrage atenţia populaţiei ucrainene de la cei care au preluat controlul la Kiev, care îl deţin în continuare şi care fură în continuare de la cetăţeni”.

Peninsula Crimeea este din 2014 sub controlul Moscovei după ce a fost anexată ilegal de către Federaţia Rusă. Această invazie teritorială a declanşat cele mai mari tensiuni dintre Moscova şi Occident din ultimii 30 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri